Softbalistky z Joudrs získaly jedenáctý extraligový titul

Pokračují v obrovské dominanci. Softbalistky z pražského týmu Joudrs vybojovaly pátý titul v řadě a celkově jedenáctý. Rozhodla o tom čtvrteční výhra proti Sabatu Praha 2:0. Celkově hráčky z Bohnic sérii ovládly výsledkem 3:0 na zápasy. „Máme velkou radost, ještě nám to snad dojde. Jsem na svůj tým obrovsky hrdý, umíme hrát pod tlakem a v obraně, když je potřeba,“ prohlásil Tomáš Kusý, trenér mistrovského Joudrs. Velkou zásluhu na titulu má také nadhazovačka Adéla Linková, která odházela všechny tři zápasy a celkem v nich zaznamenala 18 strikeoutů.

Pražský tým Sabat se dostal do finále extraligy po 17 letech, když si v semifinále poradil proti Žralokům Ledenice s reprezentační nadhazovačkou Veronikou Peckovou. Ve finále proti favorizovaným Joudrs si ve třech duelech připsali pouze jediný bod (3:0, 9:1 a 2:0).

Ve třetím utkání v Bohnicích se prosadila ve druhé směně domácí Jana Furková, která se dostala na třetí metu. Po odpalu Elišky Slaninové pak doběhla pro první bod. Ten druhý zařídila v dohrávce páté směny odpalem do pravého pole Veronika Klimplová, když poté doběhla na domácí metu její spoluhráčka. I když hráčky Sabatu předvedly šest úspěšných odpalů, bod se jim stáhnout nedopařilo. V nadhazovačském kruhu dominovala Linková, kterou z pozice catchera navigovala Eliška Slaninová.


Vymýšlela suprové kombinace nadhozů, já jsem jenom poslouchala, co chce. Hráčky Sabatu byly nepříjemné, obrana mě ale také podržela,“ prohlásila Linková, která ve třetím duelu rozdala devět strikeoutů. I když průměrný věk hráček Sabatu je kolem 19 let, ve finále předváděly bojovný výkon. „Druhé místo v extralize je pro nás velký úspěch. My jsme uspět hodně chtěli, ale Joudrs bylo lepší. Kdyby se hrálo na šest zápasů, v jednom bychom je snad porazili,“ tvrdila zkušená nadhazovačka Lucie Maršíková.

Softbalistky Joudrs Praha tak získaly svůj jedenáctý titul a pátý v řadě. Další cíle si hlavní trenér nedává. „Chtěli jsme získat deset titulů, pak pět v řadě a teď se k ničemu neupínáme. O dalších cílech zatím nepřemýšlíme,“ dodal Tomáš Kusý.

Foto: Jan Beneš/Czech Softball